Landkommunerne skal overleve på viden

I en tid med fusioner indenfor landbrug, industri og service er der kun en vej frem for landkommunerne: etablering af nye, videnstunge erhverv.

“Den massive satsning på IT i Nordjylland ser ud til at bære frugt,” siger Thorkild Ljørring Pedersen, Landdistrikternes Fællesråd.
“Men vi skal passe på ikke at overse alle de andre potentialer i en region, når der satses regionalt på IT, økologi, fødevarer eller lignende. Landdistrikterne udgør en stor og desværre ofte overset ressource, hvis man vil satse på mangfoldighed i erhvervsudviklingen.”

På mandag præsenteres den jysk-fynske erhvervsredegørelse ved en konference i Århus. Redegørelsen er det første skridt mod en strategi for erhvervsudviklingen i det vestlige Danmark – som modtræk mod de massive investeringer i hovedstadsområdet i disse år.

“Det er vigtigt at landkommunerne sikrer sig en selvstændig plads i den kommende erhvervsstrategi,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.
“En udvikling af nye, vidensbaserede arbejdspladser i landdistrikterne er på lidt længere sigt den bedste vej ud af den nuværende, tungsindige diskussion om landkommunernes dårlige økonomi, for med nye arbejdspladser og ny bosætning kan kommunerne få balance i økonomien.”

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *