Landet rundt:

Kulturlandsbyer i Viborg Amt:
25 landsbyer i Viborg Amt skal have status af kulturlandsbyer og have udarbejdet særlige lokalplaner, der tager sigte på at bevare de kulturelle særkender – markante bygninger, minder om færgefart, kartoffeltyskere, gadekær m.v.

Landsbypulje i Brande kommune:
Brande kommune har oprettet en landsbypulje på 140.000 kr. i til fordeling mellem landsbyerne Drantum, Uhre og Blåhøj. Blåhøj Beboerforening har udarbejdet et forslag til landsbypolitik med bl.a. ønsker om en amtslig institution i landsbyen, et multihus til børn, unge og foreningsliv samt oprettelse af et ApS, der skal forestå lokal erhvervsudvikling,.

Byfornyelse på landet i Hvalsø kommune:
Hvalsø kommune har nedsat et bygningsforbedringsudvalg med et budget på 500.000 kr., der skal fordeles til byfornyelsesprojekter af fredede og bevaringsværdige bygninger i kommunens landsbyer og landdistrikter.

Færre biblioteker i Faaborg og Give – bedre service?:
Faaborg kommune har fået nyt hovedbibliotek – og det har fået udlånstallene i oplandets bogfililaler til at rasle ned i en grad, så de lukkes næste år. Nu skal der findes en alternativ biblioteksbetjening af de svageste borgere. Det skal ske i et samarbejde mellem børne- og kulturudvalget, biblioteket og lokalsamfundene.
Give kommune har også lukket oplandsfilialerne på fire landsbyskoler. Fremover vil fem landsbysamfund få besøg af en bibliotekar fra hovedbiblioteket en formiddagstime hver 14. dag og her have mulighed for at bestille og afhente materialer. Ordningen suppleres af en landtur, kaldet “Bogen kommer” hvor bibliotekarerne bringer bøger, lydbånd m.v. ud til de borgere, der ikke selv har mulighed for at opsøge biblioteket. Det gælder bl.a. svagtseende og gangbesværede.

Lukningstruet postekspedition på Fyn:
Postekspeditionen i lokalbrugsen i Nr. Søby på Fyn skal lukke til januar, hvis det står til PostDanmark. Borgerne samler i disse dage protestunderskrifter og folketingsmedlem Erling Christensen, Sdr. Nærå, har henvendt sig til indenrigsminister Karen Jespersen om at gribe ind og finde en måde at støtte postekspeditionerne i landdistrikterne på.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *