Landdistriktspuljen forhøjes og forlænges

Landdistriktspuljen videreføres og bliver forhøjet med 5 mio. kr. i det kommende år.

Landdistriktspuljen, der har eksisteret siden 1994 og årligt uddelt ca. 17 mio. kr. til projekter i landdistrikterne, udløber i år. Men d. 18. maj besluttede Folketinget at der også fremover skal være en pulje, som projektmagere, borgerforeninger, kommuner og andre kan trække på, når gode ideer skal føres ud i livet på landet. Fremover bliver puljen på ca. 22 mio. kr. og de ekstra fem mio. kr. skal bruges til videnspredning og til en forbedring af integrationsindsatsen i landkommunerne.

“Opgaven med at tage imod fremmede i landkommuner og landdistrikter er både stor og ny,” siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd. “At afsætte penge i landdistriktspuljen til integration sender et signal til os på landet om at tage et medansvar for at flygtningene falder til i de små samfund. Vi kan yde en vigtig indsats til gavn for både de nye naboer og lokalsamfundet.”

Fællesrådets formand ser også frem til, at videnspredning kommer til at veje tungere i den kommende Landdistriktspulje.

“Der er gjort mange vigtige erfaringer med udviklingsprojekter i landdistrikterne og den viden bør komme alle til gode. Jeg glæder mig til at se, hvilke ideer til videnspredning, ildsjælene på landet kommer med, når den nye Landdistriktspulje indkalder ansøgninger sidst på året.”

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *