Landdistriktspengene fra EU er kommet – og hva’ så?

LDF – Landdistrikternes Fællesråd takker på de danske landdistrikters vegne for de mange midler, EU har afsat til landdistriktsudvikling frem mod 2013. Men da regeringens ministre stadig ikke er blevet om en fordeling af pengene, kan landdistrikternes kikke lang efter udvikling.

– Vi nærmer os snart årsdagen for den første melding fra regeringen om, at landdistriktsprogrammet for 2007-2013 var lige på trapperne. For et halvt år siden bad fødevareministeren på en stor konference for landdistrikts-aktører om forståelse for, at han endnu ikke kunne sige noget konkret, ”fordi vi internt er i gang med de sidste forhandlinger.” Den forståelse fik han så. Men nu er pengene kommet – og programmet har vi stadig ikke set.

Formanden for LDF, Lone Andersen, lægger ikke skjul på, at tålmodigheden er ved at være ret tyndslidt. – Danmark var det første land på banen, da der skulle meldes ønsker ind til EU, nu ligger vi bagerst i den tunge bagtrop med et færdigt program, siger Lone Andersen, der kalder det en rystende håndtering af en sag, som vedrører den million danskere, der bor i landdistrikternes.

– Det ville være rart om regeringen standsede strømmen af festtaler og udmøntede dem i konkret handling, fortsætter formanden, der tildeler de fem ministre, der skal fordele landdistriktsmidlerne et minus 3 for præstationen. Vi er nødt til at ty til den nye karakterskala for at finde et passende niveau, mener hun.

Lone Andersen kalder det er tankevækkende, at regeringen har lavet en strukturreform, som giver regioner og kommuner en række opgaver i forbindelse med udviklingen af landdistrikterne.

– Og det har de indrettet deres organisation efter, så de er klar til at løfte opgaven. Den eneste part vi nu mangler, for at komme i gang, er regeringen selv, siger LDF – formanden.

– Vi har naturligvis stor forståelse for travlhed i regeringen med at styre landet og gennemføre deres reformer og kommissionsarbejder. Vi håber da, at de snart har tid til at koncentrere sig om det, der vedrører 1/5 af Danmarks befolkning, fastslår Lone Andersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *