Landdistrikts-kroner til bosætning på landet

“Det er dejligt, at man over hele landet er opmærksom på hvor vigtigt det er med en øget bosætning i landdistrikterne,” siger Thorkild Ljørring Pedersen, Landdistrikternes Fællesråd, om årets uddelinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje. Hele 68 projekter med bosætning som mål har fået tilsagn om støtte fra puljen, som er på knap 16 mio. kr. I alt 165 projekter har fået tilsagn ud af 393 ansøgninger.
“Bosætning i landdistrikterne går hånd i hånd med erhvervsudvikling og 19 rigtigt spændende erhvervsprojekter har fået en økonomisk håndsrækning fra puljen. Desuden har en række kommuner og foreninger fået midler til at arbejde med landdistriktspolitik og det viser, at området heldigvis er ved at have en høj grad af bevågenhed i kommunerne,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.
Landdistriktspuljen støtter også integrationsindsatsen på landet og her har 18 projekter fået tilsagn om støtte.
“Nogle af integrationsprojekterne er rettet direkte mod flygtninge og indvandrere, mens andre retter sig mod tilflyttere af enhver slags – både dem fra nabosognet og fra f. eks. Somalia i erkendelse af, at der i alle tilfælde er tale om en integrationsproces,” fastslår Thorkild Ljørring
Pedersen.
Landdistriktspuljen har også fokus på de unges situation i landdistrikterne. Det er ikke alle unge, der passer ind i det traditionelle foreningsliv og puljen giver mulighed for at udvikle nye tilbud til dem. Her har 36 projekter opnået tilsagn.
“De unge skal have en positiv erfaring med at være unge på landet. Det er bl.a. dem, der efter endt uddannelse helst skal vende tilbage til landdistrikterne, stifte familie og udgøre grundlaget for den fremtidige bosætning på landet,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.
Landdistriktsformanden glæder sig også over, at det især er ansøgninger fra foreningslivet, der har fået tilsagn om støtte fra Landdistriktspuljen. “Det viser, at foreningslivet på landet stadig er en vigtig faktor, trods den stadige debat om foreningslivets krise. Det folkelige foreningsliv, hvor man tager ansvaret for egen udvikling i lokalsamfundet, står stadig stærkt.
Jeg håber, Landdistriktspuljen og andre støtteordninger fungerer som et stort skulderklap til de mange ildsjæle, der gør et vigtigt, ulønnet og mange gange lidt utaknemmeligt arbejde for at sikre udviklingen på landet.”

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *