Landdistrikternes Uge for tredje gang

I uge 42, skolernes efterårsferie, er der for tredje gang mulighed for at komme på besøg i landsbyer i hele landet. Over 30 landsbyer, alle i Jylland, har allerede meldt sig med åbne døre i en eller flere dage af ferien. Og to fynske landsbyer er midt i overvejelserne om at deltage.

“Og vi håber da meget, at der også bliver åbne landsbyer i resten af landet,” siger koordinatoren Barbara Diklev, Landsforeningen af Landsbysamfund.

Igen i år vil der blive fokus på boliger – almindelige, anderledes, lejeboliger og ejerboliger – og boliger, som er ledige. Men der bliver også mange forskellige aktiviteter i landsbyerne – hvor forskellige vil vise sig, når programmerne offentliggøres på LAL’s hjemmeside www.lal.dk i midten af september.

Det er typisk beboerforeningerne, der tager initiativet til at holde åben landsby, men ofte går hele lokalsamfundets forenings- og erhvervsliv sammen om arrangementet. En række landsdækkende foreninger bakker op om Landdistritkernes Uge, bl.a. 4H, DGI, Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer, Familie og Samfund, Dansk Cyklistforbund og Dansk Familielandbrug.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *