Landdistrikternes Fællesråd holder årsmøde 9. marts

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen gæster Landdistrikternes Fællesråd ved årsmødet i Jelling på lørdag.

“Der er til årsmødet lagt op til store forandringer i Landdistrikternes Fællesråd og vi glæder os til at præsentere resultatet af det sidste halve års intensive arbejde på de indre linier for både medlemmerne og ministeren,” siger formanden, Thorkild Ljørring Pedersen, forud for Fællesrådets årsmøde.

Landdistrikternes Fællesråd, der blev stiftet i 1997, er med formandens ord gået fra at være en topstyret pionérorganisation til nu at gå fremtiden i møde som en værdibaseret organisation, der arbejder på alle niveauer – fra mødet mellem græsrødder og kommuner til engagement på højeste politiske plan.

“Vi foreslår at ændre organisationen, så alle medlemmer fremover får en plads ved bestyrelsesbordet; at formanden fremover skal vælges af årsmødet og at der indføres et formandskab bestående af formand og to næstformænd,” forklarer Thorkild Ljørring Pedersen.

Udover omfattende vedtægtsændringer vil årsmødet blive præsenteret for en ny strategi- og handlingsplan, der beskriver den politik og de indsatsområder, der skal arbejdes ud fra i de kommende år. Endelig har hele økonomisiden fået et serviceeftersyn:
“En organisation som vores, hvis finansieringsgrundlag i høj grad hviler på tilskud og fondsmidler er nødt til at arbejde med en effektiv budget- og likviditetsstyring, hvis vi skal være gearede til at tage nye store udfordringer op, når de viser sig,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Landdistrikternes Fællesråd er en paraplyorganisation, hvis medlemmer alle er landsdækkende organisationer med en interesse i at styrke livet i de danske landdistrikter. Medlemmerne er: Landsforeningen af Landsbysamfund, Landsbyerne i Danmark, Landboforeningerne, Dansk Familielandbrug, Håndværksrådet, Familie og Samfund, Landsforeningen af Danske Menighedsrådsmedlemmer, De Samvirkende Købmænd, FDB/CoopDanmark, Danske Andelsselskaber og endelig – som helt nyt medlem – Landsforeningen af Økosamfund.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *