Landbrug indbyder

Landbrug indbyder til uanmeldt besøg på gård og i mark

Landbruget vil af med sit image af at være industribrug, der ikke tåler at blive kigget i kortene. I løbet af dette år vil en række gårde i nærheden af de større byer lukke dørene op – ikke alene på Grøn Søndag, men hele året og når det passer de besøgende (by)folk at kigge indenfor.
  
"Kig Ind Gård" hedder ideen og den første af slagsen åbnede ved Gislev på Fyn 1. april. Her kan man komme ind fra landevejen og besøge Heste Have Gård, der har 220 jerseykøer, 50 vandbøfler, eget gårdmejeri og gårdbutik. Gården byder også på en sanseudstilling, hvor man kan følge mælkens vej fra ko til konsument.
  
Til sommer åbner Skovgaard i Nordsjælland som "Kig Ind Gård" og Landbrugsraadet lover, at flere vil følge efter.
  
Der er også gode muligheder for at komme ud og opleve landmandens produktionsjord året rundt.
"Spor i Landskabet" bliver fortsat udbygget og der er nu i alt 52 muligheder landet over for en vandretur i det åbne land. Der findes en folder med kort og turbeskrivelse for hver tur.
  
Både "Kig Ind Gårdenes ejere og de landmænd, der lægger jord til "Spor i landskabet" er åbne for en snak med de besøgende – hvis årstiden og det daglige arbejde tillader det. Ellers er man velkommen til selv at gå på opdagelse.

"Kig Ind Gård" kan ses an på www.kigindgaard.dk  og Spor i landskabet på www.spor.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *