Kan foreningerne håndtere tidens udfordringer ?

Med publikationen “Foreningslivet i Danmark – nye vilkår i en zappertid” har Landbrugets Oplysnings- og Kursusvirksomhed (LOK) taget et spændende initiativ, der sætter fokus på det foreningsliv, som mange siger er i krise.
Bogen indeholder en række indlæg i debatten om foreningsdemokratiet og dets vilkår i en tid, hvor professionalisering og nye samarbejdsformer brydes med den traditionelle foreningsstruktur i de gamle frivillige foreninger.

Publikationen blev fulgt op at en konference den 6. december 2000 på SAS hotellet i København, hvor især generationsskiftet i landets foreninger blev debatteret.
I sit indlæg på konferencen sagde Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd, at dette skifte er et spændingsfelt, hvor de etablerede organisationsmennesker bliver nødt til at eksperimentere.
Den unge generation er de første, der tager den grundlovssikrede ret til individuelt frisind bogstaveligt. Han opfordrede derfor foreningsbestyrelserne til ikke at bruge alt krudtet på formalisme; men i stedet lade de unge innovatører/projektmagere få plads, ved at afsætte rum og ressourcer til dem.

Bogen kan bestilles på lok@landbrug.dk .
Samme sted kan interesserede grupper få assistance til arrangement af lokale debataftener om emnet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *