Jordbrugsparceller – kun for landsbyer

Jordbrugsparceller med mulighed for et mindre husdyrhold skal, hvis det står til Miljø- og Energiministeriet, fremover kun udstykkes i landsbyer i tyndt befolkede områder. De bør hverken findes i byer med egentlig byudvikling, i oplandene til landsdelscentre og større egnscentre eller i nærheden af større centerbyer.

Jordbrugsparceller er et tilbud til landsbyerne om at have noget særligt, der kan tiltrække nye familier og styrke den lokale udvikling. De er et instrument for landdistriktspolitikken i kommuner og amter.

Alt dette og meget mere står at læse i “Jordbrugsparceller – en mulighed for hobbylandbrug”, der henvender sig til borgerforeninger, kommuner, amter og andre interesserede. Publikationen gennemgår de forhold, man skal have for øje, når man ønsker at udstykke jordbrugsparceller og den indeholder også de regler for ikke-erhvervsmæssigt dyrehold og hygiejne, der gælder for jordbrugsparcellerne.

“Jordbrugsparceller – en mulighed for hobbylandbrug” er udarbejdet af Landsplanafdelingen, Direktoratet for FødevareErhverv og Skov- og Naturstyrelsen. Publikationen koster 55 kr. og kan købes hos Miljø- og Energiministeriet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *