Glæde over at retsreform skrottes

Landdistrikternes Fællesråd hilser det velkomment, at der ikke fremsættes et nyt lovforslag om en reform af landets domstole på denne side af et folketingsvalg.
  
Thorkild Ljørring Pedersen formand for Landdistrikternes Fællesråd har hele tiden øn-sket at alle overvejelser omkring en reform blev standset, fordi den ville betyde en klokke-klar centralisering og tab af mange gode job i de mindre byer.
  
Der var ellers med baggrund i en betænkning fra Domstolenes Strukturkommission lagt op til blandt andet en drastisk reduktion af retskredsene, der skulle reduceres fra 82 til 25. Dermed ville mange mindre retter forsvinde fra de mindre byer og borgerne ville få længe-re afstand til dommerkontorerne, til tinglysning, skifteret og fogedret.
  
"Der var jo heller ingen grund til en stærk centralisering, når Rigsrevisionen tidligere har konkluderet, at de små retter har en kortere ekspeditionstid end de store, hvor også dom-merne bruger mere tid på administrativt arbejde", siger Thorkild Ljørring Pedersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *