Forsamlingshuse har det godt

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner skriver:
Rygtet om de danske forsamlingshuses død er stærkt overdrevet. En undersøgelse fra Landsforeningen af Danske Forsamlingshuse viser, at de stadig bliver flittigt brugt. Selv om de nye medier byder på væld af muligheder, er der stadig mange danskere, der bruger en aften på andespil i forsamlingshuset. For første gang nogensinde har Landsforeningen af Danske Forsamlingshuse undersøgt, hvor ofte og til hvad forsamlingshusene bliver brugt, og undersøgelsen viser, at de er populære. I gennemsnit bliver forsamlingshusene brugt knap to gange om ugen til fester, foredrag, folkedans, banko med mere. Landsforeningens formand Anders Sørensen er tilfreds men overrasket.

– Undersøgelsen viser, at vi stadig har brug for et fælles, fysisk samlingssted på trods af internettets udbredelse, computerspil og de mange tv-kanaler, der optager mere og mere af vores tid, siger han til Kristeligt Dagblad.

For museumsinspektør Kim Furdal, der forsker i lokalhistorie, understreger undersøgelsen, at forsamlingshusene stadig har værdi.

– Der er løbende sket en centralisering omkring byerne, så mange af de tidligere samlingssteder på landet er allerede forsvundet. Derfor er forsamlingshusene værd at værne om. De er rammen om meget af det liv, der foregår, påpeger han.

Der findes omkring 1250 forsamlingshuse i Danmark, hvoraf de 819 er medlem af Landsforeningen af Danske Forsamlingshuse.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *