En håndsrækning til fredede og bevaringsværdige bygninger

Skov- og Naturstyrelsen har udsendt en vejledning til ejere og brugere af fredede bygninger. Vejledningen indeholder oplysninger om rettigheder og pligter samt praktiske råd om vedligeholdelsen og anviser også muligheder for sagkyndig bistand og økonomisk støtte.
  
Sagkyndig bistand kan bl.a. fås hos det tværministerielle videnscenter for håndværk og bygningsrestaurering, Raadvad. Centeret tilbyder et abonnement på bygningssyn, der henvender sig til ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger og til private husejere, der gerne vil have professionelle til at udarbejde en plan for vedligeholdelsen af deres ejendom. Ordningen indebærer, at Raadvad's håndværkere en gang årligt tilser abonnentens ejendom og udfærdiger en prioriteret liste, der fungerer som rettesnor for vedligeholdelsesindsatsen. Abonnenterne skal med vedligeholdelsesbeskrivelsen i hånden selv finde de håndværkere, som skal udføre opgaven.
  
Raadvads Bygningssyn trådte i kraft i foråret og i bygningssynets startfase er der tilknyttet to specialuddannede håndværkere, der i en velindrettet servicevogn forestår bygningssynene hos abonnenter i hele landet. Ambitionen er på sigt 10 specialuddannede håndværkere og fem servicebiler.
Yderligere oplysninger om Raadvads Bygningssyn på www.raadvad.dk . Skov- og Naturstyrelsens pjecer findes på www.sns.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *