Der bygges i naturen

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner skriver:
Størstedelen af byggeriet på landet foregår i områder, der var forbeholdt naturen, viser en ny undersøgelse. Danmarks Naturfredningsforening kræver et indgreb mod kommunerne. Mellem 2000 og 2005 blev næsten to tredjedele af byggeriet på landet opført i områder, som via regionsplanlægningen og anden lovgivning var blevet udlagt til natur. Det konkluderer forskere ved Aalborg Universitet i en ny undersøgelse foretaget for Danmarks Naturfredningsforening (DN). 65 procent af boligerne og 59 procent af erhvervsejendommene uden for byerne er opført i naturområder – blandt andet vildtreservater, moser og skovrejsningsområder – hedder det i undersøgelsen.
Resultatet får DN’s præsident Ella Maria Bisschop-Larsen til at kræve et indgreb mod kommunerne fra miljøminister Troels Lund Poulsen (V).
– I Danmark har vi vedtaget, at vi ikke vil have byspredning i det åbne land, men det breder sig alligevel, fordi kommunerne bare uddeler tilladelser med rund hånd til at bygge stort set, hvor man har lyst. Det kan vi ikke standse med den lovgivning, vi har, og med den praksis, som kommunerne anvender. Derfor er vi nødt til at have et decideret forbud, siger hun til Jyllands-Posten.
Selv om han umiddelbart er overrasket over konklusionerne i undersøgelsen, mener formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg Bjørn Dahl ikke (V), at kommunerne bare deler ud af byggetilladelserne.
– Alt kan indklages for Naturklagenævnet, så hvis en kommune er lidt for løs på hånden, vil den tabe en stribe sager i nævnet. Det er den sikkerhedsventil, man har som borger, siger udvalgsformanden, der mener, at byggeri ved landbrugsejendomme er den primære årsag til situationen. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *