De venter i Sydthy

I Regionalpolitisk redegørelse 2002 lover regeringen at ville være særligt opmærksom på at afbøde mulige negative virkninger i enkelte regioner som følge af finansloven. Det ser de frem til i Sydthy kommune – en af de to kommuner, der specifikt nævnes i redegørelsen. Finansloven for 2002 fjernede en del af det økonomiske grundlag for bl.a. Nordvestjysk Folkecenter for Vedvarende energi, som har hjemsted i Sydthy kommune.
“Jeg må sige klart nej til, at regeringen har gjort noget for at afbøde virkningerne af den beslutning,” siger borgmester Arne Hyldahl, Sydthy Kommune.
“Den særlige opmærksomhed, regeringen lover, har vi ikke mærket noget til endnu.”
Borgmesteren synes dog, at det går helt godt i den lille, nordvestjyske kommune. Der er fuld gang i beskæftigelsen – men det er et problem, at Sydthy stort set kun kan tilbyde traditionelle industriarbejdspladser.
“Vi er et lavtlønsområde og det kan vi mærke på beskatningsgrundlaget. VI kan ikke give borgerne den samme service som andre steder,” siger Arne Hyldahl, hvis kommune hører til de særligt vanskeligt stillede, som regeringen har lovet at gøre noget ekstra for, for at afbøde virkningerne af skattestoppet.
“Det løfte har de indfriet i år, hvor vi fik 8 mio. kr. fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Sidste år fik vi 240.000 kr. fra puljen, og med så svingende beløb er det ikke let at lægge budget. Hvis ikke vi får samme beløb næste år som vi har fået i år, så bliver det særdeles svært for os at få budgettet for 2004 til at hænge sammen.”
Regeringen havde også lovet, at en udligningsreform ville træde i kraft pr. 1. januar 2004 – men så nedsatte den i stedet Strukturkommissionen og trak løftet tilbage.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *