Dårlig medicin for landdistrikterne

Den nye apotekerlov vil betyde en forringet service for den del af befolkningen, der bor langt væk fra et apotek, idet vi frygter, at mange apoteker vil nedlægge deres håndkøbsudsalg og medicin udleveringssteder.
Det siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Thorkild Ljørring Pedersen.
"Det er ikke nok, at vi på landet kun kan købe håndkøbsmedicin på tankstationer, som det ser ud til at blive tilfældet, når den nye apotekerlov liberaliserer handlen med ca. 400 lægemidler. At nedlægge håndkøbsudsalgene er ikke god medicin for livet i landdistrikterne", siger Thorkild Ljørring Petersen.

Apotekerne er enige
Fællesrådets formand står ikke alene med sin frygt for dårligere apotekerservice, idet Danmarks Apotekerforening har givet udtryk for tilsvarende betænkeligheder. 
"Stik imod intentionerne om øget service risikerer man, at mange håndkøbsudsalg i de tyndt befolkede egne bliver tvunget til at lukke, understreger Danmarks Apotekerforening i sit høringssvar til forslaget om en ændret apotekerlov. 
Også FDB påpeger væsentlige knaster i loven, og mener, at man begrænser antallet af salgssteder, så det bliver usandsynligt med lavere priser på håndkøbsmedicin. Taberne bliver de tyndt befolkede områder, som må indstille sig på at den nære forsyning ændres, mener FDB direktør Finn Hartmann

En forsmag?
Beboerne i landsbyen Stenderup i Vejle Amt har allerede fået en forsmag på rationaliseringen, idet Hornsyld Apotek har bebudet at LokalBrugsens håndkøbsudvalg lukkes. På trods af flere hundrede beboeres protester bliver servicen forringes. I øjeblikket har man mulighed for at få leveret receptpligtig medicin dagligt, men dette ændres til kun at blive to gange pr. uge. 400 lokale beboere har skrevet under på protesten, der er sendt til Lægemiddelstyrelsen.

Bevar salgs-netværket !
Landdistrikternes Fællesråd opfordrer derfor til, at der fra centralt hold tages initiativ til at bevare det nuværende salgs-netværk for medicin, så man også i landdistrikterne kan få medicin uden at skulle køre langt efter den.  
"Håndkøbsmedicin på tankstationerne er ikke tilstrækkeligt", siger Thorkild Ljørring Pedersen. "Der er stadigvæk medicin, der skal leveres ud til eller afhentes af dem, der bor på landet".

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *