Dansk forskning om landdistrikter har slagside

En undersøgelse af aktuel forskning om danske landdistrikter, foretaget af Syddansk Universitet for Indenrigsministeriet viser, at forskernes valg af emner er temmelig ensidigt.
  
"Der er ca. 120 danske forskere, der har beskæftiget sig med landdistriktsforskning inden for de seneste år," siger lektor Hanne Tanvig fra Syddansk Universitet, der er en af forfatterne til undersøgelsen.

"Vores undersøgelse viser, at hovedparten af forskningen handler om det agrare miljø – landmanden som miljøforvalter – og det agrare landskab og at meget få har beskæftiget sig med lokalsamfundene og de mennesker, der bor og arbejder her."
  
Hanne Tanvig peger på, at der er behov for at få belyst konsekvenserne af samfundets udvikling, også i landdistrikterne.

"Landbrugserhvervet tæller stadigt færre udøvere og de fleste, der i dag bor på landet har et andet erhverv. EU har sat landdistrikterne på den politiske dagsorden og landdistrikterne i Danmark kan få en ny og offensiv rolle i fremtiden. Men vores undersøgelse viser, at der er brug for at få fyldt de tomme huller ud i vores viden om de danske landdistrikter og deres befolkning."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *