Bypuljen kan også bruges på landet

Bypuljen kan også bruges på landet.

By- og boligministeriets bypulje, der indeholder 96 mio. kr. fordelt over de næste fem år, kan også anvendes i landsbyer. 
Betingelsen for at få del i midlerne er bl.a. at der er tale om samarbejde mellem flere parter og at projektet tilfører området nye bymæssige kvaliteter. En af målsætningerne for bypuljen er at fremme udviklingen af mere integrerede bysamfund, hvor private og offentlige initiativer spiller sammen og hvor hvert byområde rummer muligheder for en bred del af befolkningen, så de enkelte byområder så vidt muligt kan opfylde borgernes behov hele livet igennem.
"Den målsætning falder fint i tråd med vore ønsker for udviklingen i landsbyer og landdistrikter," siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
"Levende landsbyer forudsætter, at der er adgang til både privat og offentlig service og levemuligheder for både unge og gamle, familier og enlige. Bypuljen kan bidrage til at give mange af vore landsbyer et tiltrængt kvalitetsløft og sikre, at de fortsat er attraktive levesteder."
Thorkild Ljørring Pedersen opfordrer derfor borgerforeninger og andre aktive i landdistrikterne til at være opmærksomme på de muligheder, Bypuljen lukker op for.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *