Butiksfolk skal på medicinkursus

Lægemiddelindustriforeningen (LiF) vil tilbyde kurser til personalegrupper i detailhande-len, som får håndkøbsmedicin som arbejdsfelt, skriver Berlingske Tidende. 
LiF mener, at det er uforsvarligt at sende håndkøbsmedicin i fri handel, uden garanti for, at butikspersonalet kan besvare spørgsmål om, hvordan medicinen må bruges.
Kurserne, der bl.a. skal uddanne personalet i dosering og bivirkninger, oprettes så snart Lægemiddelstyrelsen offentliggør en liste over de præparater, butikkerne må sæl-ge.
LiF's informationschef, Jan Hylleberg påpeger dog, at kurserne aldrig kan erstatte pharmaceuters indgående viden om lægemidler. Derfor foreslår han, at der oprettes en hotline-rådgivning, hvor pharmaceuter rådgiver personalet.
"Vi er af den opfattelse, at de nye salgssteder vil afløse nogle af de nuværende hånd-købsudsalg når den nye apotekerlov gennemføres. Derfor glæder vi os over, at man er opmærksom på problemet, og at man tager det seriøst at oplyse befolkningen om me-dicinens virkninger og bivirkninger. På den måde kan vi bevare en god service også i landdistrikterne", udtaler Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fæl-lesråd.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *