Busruter truet af besparelser

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Region Midtjyllands planer om nye regionale ruter skal primært betjene bycentrene. Norddjurs Kommune advarer om, at landsbyer og de små lokalsamfund vil blive ramt hårdt. 
 
Norddjurs Kommune er foruroliget over, at Region Midtjylland har planer om at ville nedlægge flere busruter i kommunen. Kommunalbestyrelsen efterlyser nu en samlet trafikplan på området.
– Det kan man ikke være bekendt, siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget, John Saaby Jensen (S) med henvisning til, at mange små landsbyer og lokalsamfund er afhængige af den offentlige transport.
Hvis ændringerne i det regionale rutenet gennemføres, bliver det virkning fra 2009. I Norddjurs Kommune vil det blandt andet berøre rute 120 (Århus-Rønde-Kolind-Grenaa) og rute 211 (Randers-Ørsted-Udbyhøj), som nedlægges, mens flere andre ruter afkortes.

Region Midtjylland vil med det nye forslag kun finansiere regionale ruter, der betjener bycentrene. Det rammer hårdt i Norddjurs, hvor Grenaa er det eneste bycenter. Kommunalbestyrelsen opfordrer i et høringssvar til, at man omprioriterer regionens udviklingsmidler, så der bliver flere penge til at forbedre infrastrukturen. Samtidig er det nødvendigt med en dialog og samarbejde om den kollektive trafik.
– Vi vil derfor opfordre regionen til at udsætte beslutningen om ændringer i den regionale kollektive trafik i Norddjurs Kommune, således at der bliver mulighed for at udarbejde en samlet trafikplan omfattende både regionale og kommunale ruter, hedder det blandt andet i høringssvaret.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *