Bosætning på landet

Konference om bosætning på landet

Landdistrikternes Fællesråd arrangerer konference med temaet "Bosætning på landet" d. 15. – 16. oktober 1999. Konferencen finder sted i Skelby-Gunderslev på Midtsjælland.

"Bosætning på landet er en forudsætning for udvikling på landet," siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd, om konferencens tema

"Derfor vil vi på konferencen både se på, hvordan man øger tilflytningen til landet, og på de forskellige bo-former, der allerede er og de som mangler, men som måske kan skabes i landdistrikterne i fremtiden."

Bosætning på landet berører mange temaer: ældre boliger på landet trænger ofte til modernisering. Nedlagte landbrug står tilbage med tomme bygninger, der måske kan bruges til noget nyt, måske burde rives ned. Nogle landkommuner udstykker storparceller – men hvordan skal disse moderne husmandssteder føjes ind i den eksisterende bebyggelse og hvordan skal de se ud rent arkitektonisk? Andre steder dukker der nye fællesskaber op i form af økologiske samfund eller samarbejdende landbrugsbedrifter. Hvordan fungerer de indbyrdes og sammen med deres naboer på landet?
Konferencen sætter disse emner til debat i en tid, hvor der samtidig bliver stillet krav til at værne om miljøet, naturen og landskabet.

  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *