Børnefamilier vælger byen fra

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Frygt for bandeopgør og kriminalitet får flere børnefamilier til at vælge storbyen fra. 93 procent vil bo i forstæder eller på landet. Trygheden kommer i første række, påpeger en forsker. 

Bandekrig, skyderier og politirazziaer har skabt frygt blandt børnefamilier for at bo i de store byer.

Det fremgår af en rapport fra Center for Bolig og Velfærd ved Københavns Universitet, der har undersøgt danskernes boligønsker.

Hidtil har høje boligpriser været den største forhindring. Men nu viser undersøgelsen, at frygten for kriminalitet og uro får hele 93 procent af børnefamilierne til at foretrække at bo i forstæder eller på landet. I dag er det kun 88 procent af børnefamilierne, der bor uden for storbyerne.

– Folk vil absolut ikke bo i områder med kriminalitet og sociale problemer. Det er det vigtigste, når folk skal angive boligønsker. Man vil ikke bo et sted, hvor man skal sidde og være bange om aftenen, siger centerleder Hans Christensen til MetroXpress.

Han peger på, at byboerne de senere år i stærkt stigende grad sikrer sig mod bylivets skyggesider.

– Vi griner ad amerikanerne, når de laver indhegninger og sætter vagter til at beskytte deres boliger. Men i virkeligheden er det det samme, danskerne garderer sig mod, når vi sætter lås på opgangsdøre og lukke gårde af. Det er samme søgen efter tryghed, siger han.

En ny svensk undersøgelse viser, at 33 procent af de svenske beboere ville flytte i sikrede kvarterer med pigtråd og vagter, hvis de fandtes. Det gør de dog ikke endnu.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *