AF må lukke små kontorer

Det blå AF-skilt forsvinder fra flere og flere mindre lokaliteter.

Netop nu lukkes AF kontoret i Lendemark i Storstrøms Amt. De ledige henvises herefter til kontoret i Vordingborg 25 km væk. På Langeland har man mærket tilsvarende, idet man for år tilbage lukkede kontoret i Rudkøbing og etablerede en forsøgsordning med telefax. Denne service er nu også lukket, og dem, der skal melde sig ledige på Langeland, skal møde op i Svendborg.

Både på Møn og Langeland er der lokalt protesteret over denne serviceforringelse.

Det er beslutningstagerne i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR), der beslutter, om de mindre AF-kontorer skal nedlægges, og beslutningen tages ofte, når der bliver færre ledige og dermed knappe midler til de lokale AF-afdelinger, oplyser man i Arbejdsmarkedsstyrelsen.

“I Landdistrikternes Fællesråd vil vi holde øje med, at de regionale arbejdsmarkedsråd tager et bredt hensyn til alle områder i regionerne – også de tyndt befolkede områder”, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Thorkild Ljørring Pedersen i en kommentar til den kedelige strukturudvikling.

“Når først skiltet “lukket” er sat på døren, er det for sent at protestere over serviceforringelsen. Derfor opfordrer vi medlemmerne af de regionale arbejdsmarkedsråd til at være oppe på mærkerne i tide, for at sikre en bred service” lyder det fra Thorkild Ljørring Pedersen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *