30 millioner til nationalpark

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Med en bevilling på 30 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond kan arbejdet med at skabe adgang til den nye nationalpark i Thy nu gå i gang. Miljøminister Troels Lund Poulsen takker for gaven. 
 
Når Thisted Kommune bliver hjemsted for Danmarks første nationalpark, er det med gode økonomiske forudsætninger. Skov- og Naturstyrelsen har søgt og fået 30 millioner kroner af Arbejdsmarkedets Feriefond til at sikre adgangsmulighederne til nationalparken.

– Arbejdsmarkedets Feriefond har givet Danmarks første nationalpark den bedste start, man kunne tænke sig. Det er en stor og flot gave, som jeg gerne vil takke for, udtaler miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

– Fonden giver Nationalpark Thy mulighed for, at der allerede i den første år kan skabes forbedret adgang til aktiviteter og ferieoplevelser inden for områderne natur, friluftsliv og kulturhistorie. Hertil kommer, at projekterne vil være til gavn for både feriegæster og lokalsamfund samt understøtte udviklingen af natur- og kulturturisme i nationalparken hele året, konstaterer ministeren.

I alt skal der bruges 45 millioner kroner på at forbedre adgang til parken og mulighederne for at komme rundt. Blandt andet skal seks parkeringspladser renoveres, mens der skal bygges seks nye fugletårne og anlægges en handicapsti.

Fristen for høringssvar om nationalparkprojektet udløber 28. juli. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *