285 mio. kr. til bedre offentlig transport i yderområderne

De kommende fem år bliver der afsat 285 mio. kr. til offentlig transport i yderområderne. Det fremgår af trafikaftalen, som regeringen netop har indgået med Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Danskere i yderområderne kan se frem til bedre offentlig transport. Som led i trafikaftalen bliver der nemlig afsat 285 mio. kr. over de næste fem år til at forbedre den offentlige transport i landets yderområder.

“Det er rigtig glædeligt, at den kollektive trafik i vores landdistrikter nu får et løft. For det kan blandt andet være med til at gøre det mere attraktivt at bo og arbejde i yderområderne”, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Aftalen betyder bl.a., at der afsættes 57 mio. kr. i hvert af årene 2013-2017 til en ny pulje, der skal styrke den kollektive trafik i yderområderne. Puljen kan f.eks. støtte nye busruter og investeringer i infrastruktur, der bidrager til at gøre den kollektive trafik bedre.

Nyt ungdomskort gavner yderområderne
Som led i aftalen bliver der også indført et nyt ungdomskort, der vil gøre det væsentligt billigere for unge at bruge offentlig transport.

“Bedre og billigere offentlige transportmuligheder kan have stor betydning for, om unge i yderområderne får en uddannelse. Hvis det er let at komme til og fra sit uddannelsessted, kan det være med til, at de unge ikke dropper gymnasiet, erhvervsskolen eller praktikpladsen. Det har jeg hørt fra mange på mine besøg rundt i Danmark, hvor man gennem længere tid har efterlyst bedre transportmuligheder”, siger Carsten Hansen.

Der er afsat 300 mio. kr. til ungdomskortet, der kan bruges af alle 16-19-årige og af alle, der går på en ungdomsuddannelse eller en videregående SU-berettiget uddannelse.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.