Visionsgruppe skal ændre på samfundsdebatten om landdistrikter

[Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter] Niels Hausgaard og Frank Erichsen alias “Bonderøven” skal sammen med 7 andre udvalgte personer være med til at kaste et mere positivt lys over vores landdistrikter og yderområder. Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, har nedsat en visionsgruppe, der skal være med til at ændre samfundsdebatten.

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at samle så stærke personligheder i visionsgruppen. De kan være med til at tegne et anderledes billede af vores landdistrikter, som desværre ofte omtales for negativt. Samtidig kan medlemmernes bidrag være med til at sætte gang i en bred og folkelig debat om, hvordan landdistrikterne skal udvikle sig i de kommende år”, siger Carsten Hansen.

Visionsgruppen skal se på, hvilke udfordringer vi har i landdistrikterne, og hvilke styrker vi kan basere udviklingen på. De skal give deres bud på, hvordan landdistrikterne skal se ud anno 2030. Ministeren understreger dog, at visionsgruppen skal bidrage til samfundsdebatten – ikke formulere konkrete forslag, der skal omsættes i politiske initiativer.

Medlemmerne af visionsgruppen mødes første gang i marts og præsenterer deres tanker om fremtidens landdistrikter for ministeren i efteråret 2012.

Følgende personer er medlem af visionsgruppen:

• Søren Hermansen (formand), ildsjæl bag Samsø som vedvarende energiø, leder af Samsø Energi- og Miljøkontor, medforfatter til bogen ’Fælleskab’, Samsø.

• Susanne Hovmand-Simonsen, godsejer, har omdannet Knuthenlund til økologisk mejeri og landbrug, Lolland.

• Mikael Ryberg Kristensen, sangskriver, har bl.a. udgivet albummet ’Udkantsland’ og er flyttet fra Vesterbro til Vendsyssel.

• Frank Erichsen, vært i tv-programmet ‘Bonderøven’ på DR, udlever sin drøm om selvforsyning på sin gård, Kastanjegården på Djursland.

• Marianne Jørgensen, forfatter og foredragsholder om livet på landet, Selde i Midt-Vestjylland.

• Niels Hausgaard, sanger, tekstforfatter og entertainer, Hundelev i Nordjylland.

• Lasse Helner, sanger og kulturildsjæl, Svendborg.

• Lars Møller, kommunaldirektør, Holstebro, Midtjylland.

• Pia Bech Mathiesen, direktør for Danfoss Universe, Sønderjylland.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

4 svar til Visionsgruppe skal ændre på samfundsdebatten om landdistrikter

 1. Annette Jensen skriver:

  Desuden undrer det, når ministeren udtaler ca.: Gruppen skal IKKE formulere konkrete forslag, der skal følges, men bidrage til debatten. Mens skribenten ovenover, en borgmester i Vestjylland omvendt skriver ca., at de SKAL udforme konkrete mål. Der må da være et ‘IKKE’, der er smuttet i læsningen eller skrivningen.

 2. Annette Jensen skriver:

  Det skulle så fokusere på statens og den økonomiske politiks og den almindelige egoismes rolle i den forarmelse af landdistrikterne og socialvæsenet, der har været undervejs siden Schlytter-regeringen!

 3. Annette Jensen skriver:

  Fy Niels Hausgaard!
  A tøws te a Søren og Niels sku law dji satire i æy raiti nyv satire-teaatergrup om æ uvkæntsdanmårk i stejen for å fåreslå å nelæg de hal ov æ Land.

 4. Efter mange års brug af ord som “udkantsdanmark” og “den rådne banan” er det skønt, at ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, har nedsat en visionsgruppe, der skal være med til at vende den negative retorik og skabe fokus på landdistrikternes værdier og udviklingspotentialer. Visionsgruppen skal være med til at vende samfundsdebatten og formulere konkrete forslag, der skal omsættes i politiske initiativer.
  Opfordringen herfra skal lyde, at visionsgruppen bidrager til at ændrer den politiske holdning til, at landdistrikter er et sted hvortil man kan eksportere atom- og kemikalieaffald, når det har udtjent sin rolle i forskning og jobskabelse ved bl.a. Risø. Dumpning af atom- og kemikalieaffald i landdistrikterne er ikke en styrke, man kan basere udvikling på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *