Vil bruge seks milliarder på at forbedre mobildækningen

[Berlingske nyhedsbureau] Kommuner, regioner og telebranchen er gået sammen om at få fjernet mobilhullerne i Danmark. De har haft en række møder om borgernes problemer med mobildækning, og hvad der skal til for at komme dem til livs.

– Vi har haft en god snak på møderne, og der er kommet mange konstruktive forslag. Vi holder et opfølgende møde med telebranchen i december, hvor vi vil samle op på de mange forslag og kommentarer, vi har fået, siger chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Anni Kær Pedersen til Berlingske nyhedsbureau.

Klar til at bruge seks milliarder 
Telebranchen har ifølge Berlingske nyhedsbureau meldt ud, at den er klar til at bruge seks mia. kr. for at afhjælpe problemet med sorte huller over mobildækningen i Danmark. Hermed vil der blive opstillet nye master, og der overvejes også andre tiltag såsom at tillade roaming.

Ifølge Jan Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien, er det ofte kommunerne, der er stopklods for udviklingen, fordi de ikke giver tilladelser, når selskaberne kommer med ansøgninger om at opstille master.

– Vi har da mødt modstand i nogle kommuner, når vi er kommet med nogle ønsker, men jeg tror, at vi har skabt en bedre fælles forståelse, siger Jan Willer, der håber, at kommunerne vil se det som et aktiv at få fjernet de sorte pletter på mobilkortet.

Internetdækning mindst lige så stort problem
Særligt landdistrikterne er ramt af dårlig mobildækning, og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, håber, at de nye initiativer kan hjælpe med en bedre dækning.

– Men et andet problem, der er mindst lige så stort, er internet-dækningen. Her halter vi fortsat bagefter i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard til Berlingske nyhedsbureau.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.