Vesthimmerlands Kommune runder nedrivningshus nr. 100

[Lokalt Indblik.dk] Vesthimmerlands Kommune har på halvandet år fjernet 99 faldefærdige boliger i kommunen.  Torsdag den 16. februar 2012 kan de holde jubilæum, når hus nr. 100 bliver revet ned. Det foregår i landsbyen Ranum, som også var der hus nr. 1 blev fjernet, skriver lokalavisen Lokalt Indblik.dk.

Oprydningen af kommunens dårligste bygninger begyndte i juni 2010. I processen har kommunen samarbejdet tæt med borgerforeningerne rundt om i byerne og landdistrikterne.

Projektet en stor succes
”Vi kan nu fejre jubilæum på nedrivning af bygning nummer 100 i kommunen, og vi kan se tilbage på projektet med stor succes. Jeg er overordentlig tilfreds med udviklingen i dette store projekt, og vi kan konstatere, at borgerne er rigtig glade. Vi følger projektet med at få forskønnet byerne og landdistrikterne og det viser, at princippet om borgerinddragelse og bredt ejerskab virker,” fortæller borgmester Knud Kristensen til Lokalt Indblik.dk.

Midlerne til nedrivningen er bl.a. kommet fra Økonomi- og Indenrigsministeriet pulje “Indsats mod nedslidte boliger”.

”Vi får stadig henvendelser fra borgere i kommunen, og listen med huse, der er tjenlig til nedrivning, viser, at der i alt vil være yderligere 225 gamle rønner, der skal væk. Det er ikke alle huse vi kan få med, da økonomien desværre kun rækker til ca. 50 huse mere. Dermed er 150 huse nedrevet, ud af et behov på ca. 325 huse i alt, så er pengekassen tom”, udtaler projektleder Per Ibsen til Lokalt Indblik.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.