Venstre diskuterer afskaffelse af sommerhusreglen

[Jyske Vestkysten] – I erkendelse af at samfundet har flyttet sig, mener jeg, at vi skal kigge på, om tiden ikke er inde til at modernisere sommerhusreglen, fortæller tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg til Jyske Vestkysten og fortsætter:

– Jeg tænker særligt på de sommerhusområder i Udkantsdanmark, hvor det er vanskeligt at afhænde tomme sommerhuse. Her kunne man lempe kravene, så udlændinge i lettere grad får lov til at købe grundene, forklarer hun uden at ville pege på, hvilke områder i Danmark der kunne have gavn af at sælge sommerhuse til udlændinge.

Budskabet får opbakning fra en anden fremtrædende partifælle, Erik Fabrin, der er næstformand i Kommunernes Landsforening. Han mener det vil skabe mere vækst i lokalområderne, hvis købestærke udlændinge får mulighed for at eje sommerhusene i stedet for at leje. Han påpeger dog samtidigt, at der skal laves forsøgsprojekter i udvalgte kommuner eller udvalgte sommerhusområder, skriver Jyske Vestkysten.   

Udvalgsformand vil fatsholde sommerhusreglen  
Venstres Hans Chr. Schmidt, der er formand for Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer, står dog utvetydigt fast på, Danmark ikke sklal opgive sommerhusreglen, der forhindrer udlændinge i at købe sommerhus i Danmark.

Venstre har også i mange år meldt klart ud, at man ikke ønsker at afskaffe sommerhusreglen, men måske blæser der nye vinde i partiet på det område.

Ifølge Jyske Vestkysten er der lige nu et historisk stort antal sommerhuse til salg i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Venstre diskuterer afskaffelse af sommerhusreglen

  1. Kenneth Harbak skriver:

    Det er hyggelig at venstre også vil se på sommerhusregelen. Jeg reiser ofte rundt i Danmark både privat og jobbferie. I løpet av 30 år har jeg jevnlig besøkt Danmark og trives så godt at jeg i 2012 prøvde å få kjøpt et sommerhus, noe Justisministeriet ikke godkjente. Jeg føler at dagens regelverk ikke er rettferdig og registrerer at mange udlændinger kjøper hus /sommerhus med bakgrunn i familietilknytning, gjerne helt ut til fetter/kusine, men med variabel ferie i landet. Jeg har tidligere foreslått prøveordning hvor eks. Forsøkskommuner kan selge eks. 5% av sommerhus kan selges til udlændinger for så og evaluere erfaringene etter 5år. I dag er det ca 12000 sommerhus til salgs i Danmark, mange sommerhusområder har over 50 enheter for salg. Ved salg av begrenset antall i hver kommune vil også de områdene som i dag sliter , få udlændinger inn i sine sommerhusområder i et mindre omfang .

    Jeg følger spent med i danske medier og ønsker Venstres tilhengere av gjennomgang av sommerhusregelen lykke til.

    Hilsen fra Norge

    Kenneth harbak

Der er lukket for kommentarer.