Varslede fyringer i Vestas rammer landdistrikter

[LDF] Torsdag den 12. januar 2012 kom det frem, at vindmøllevirksomheden Vestas forventer at afskedige 1.300 medarbejdere i Danmark som følge af omfattende nedskæringer. Ca. halvdelen af de berørte arbejdspladser ligger i de jyske landdistrikter. Det bekymrer formanden for landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

– Det er en dobbelt bekymrende udvikling, når vi ser produktionsarbejdspladser forsvinde fra landdistrikterne inden for det grønne område, hvor vi ellers har en styrkeposition, udtaler Steffen Damsgaard.

Varde hårdt ramt
Værst går det ud over Varde, hvor man står til at miste 350 arbejdspladser, når man lukker den såkaldte tårnfabrik. Men også andre vestjyske byer står tilsammen til at miste minimum 250 arbejdspladser.

– Der er et grundlæggende og stort behov for bedre rammevilkår for erhvervslivet, og bedre vilkår for at drive virksomhed inden for en række erhverv, som har en stor betydning for udviklingen og beskæftigelsen i landdistrikterne.

– Vi har brug for at skabe optimisme og vækst i landdistrikter og yderområder. Og vi har et akut behov for at få landspolitikerne på banen med nogle initiativer, der skal skabe innovation og iværksætteri i landdistrikterne som en modvægt til de produktionsarbejdspladser, der går tabt, udtaler Steffen Damsgaard.

Fraflytning skal undgås
Præcist hvor mange, der ender med at blive fyret, vides ikke. For Vardes vedkommende er der tale om en stor gruppe veluddannet, faglært arbejdskraft, som heldigvis er efterspurgt i energisektoren, og som kan omskoles til off-shore industrien, hvilket der er en del af i Esbjerg. Det er således formanden for Landdistrikternes Fællesråd håb, at de varslede fyringer ikke fører til fraflytning.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.