Ugelbølle rykker som blomstrende landsby

Som den første landsby i Danmark er Ugelbølle optaget på niveau 2 i det nationale program Blomstrende Landsbyer. Udnævnelsen festligholdes ved Ugelbølles byfest lørdag den 24. august kl. 13.00.

I sommeren 2012 modtog Ugelbølle sin første ”blomst” for at være en landsby med et godt samvær og netværk, samt at beboerne har et godt kendskab til deres landsby. Den næste blomst modtager Ugelbølle for at være en landsby som har formået at sættes gang i en positiv udvikling, med glæde og motivation hos borgerne. Ugelbølle har da også haft en vækst i indbyggertal på 18% siden 2007.

Det er de lokale borgere som selv har taget initiativet og skabt vilkårene for den positive udvikling, både med skabelse af en lokal friskole, etablering af park og torv, facebookgruppe og meget mere. Ugelbølle har dermed trodset en udvikling, der for ca. 20 år siden, da den sidste butik lukkede, ikke så lys ud.

Program for udnævnelsen

Ugelbølle Forsamlingshus, Overgårdsvej 4, Ugelbølle
Lørdag den 24. august kl. 13.00

13.00 – Flaget ”Den blomstrende Landsby” hejses
Taler ved: Medlem af Landdistriktsudvalget Flemming Damgaard Larsen (V), Regionsrådsformand Bent Hansen (S), Borgmester Kirstine Bille (SF) og Sekretariatsleder Carsten Blomberg Hansen (Blomstrende Landsbyer)
Flaghejsning ved borgmester Kirstine Bille og udvalgsformand Jesper Mathiesen
13.40 – Musik og forfriskninger
14.30 – Byfesten fortsætter

Om Ugelbølle
Ugelbølle er en landsby i vækst med børn og fællesskab i centrum. Landsbyen er højt beliggende, tæt på strand og skov og med fantastisk udsigt over Mols og Kalø Vig.

I Ugelbølle bor ca. 1.300 mennesker med en gennemsnitsalder på 42 år. Typisk børnefamilier der ønsker at bo tæt på naturen og med gode og trygge forhold for børn og unge. Med Børnehuset Uglen (0 – 6 år), Ugelbølle Friskole (0. – 6. klasse), Ugelbølle Forsamlingshus (der bl.a. benyttes som UngeHus for teenagere), Ugelbølle Parken, cykelstien til Rønde og de mange legepladser, er Ugelbølle også en børnevenlig landsby.

Se og læs mere på www.ugelboelle.dk

Om udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby
Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby giver landsbyer og kommuner mulighed for at udmærke og synliggøre sig med det mål at skabe udvikling og dialog lokalt.

I en række europæiske lande har man indført Blomstrende Landsbyer. Tanken er, at vi i Danmark giver en tilsvarende mulighed for at synliggøre de velfungerende lokalsamfund og deres indsats for at gøre det attraktivt at bo og leve på landet. At en landsby blomstrer, kan ses på det liv og de initiativer, som findes rundt omkring i landsbysamfundene.

Programmet styres af en nationalkomite med repræsentanter fra en lang række ministerier og foreninger.

Læs mere på www.blomstrendelandsby.dk

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.