Udkantspendlere beholder transportfradrag

[Kommunernes Landsforening] Skatteministeriet har bemærket en teknisk fejl i lovgivningen om det forhøjede transportfradrag for pendlere i bestemte yderkommuner. Fejlen medfører, at det forhøjede transportfradrag for nogle pendlere falder bort allerede ved årets udgang.

”Som det er nu, mister nogle pendlere deres forhøjede fradrag allerede næste år. Det er ikke hensigtsmæssigt, og det er heller ikke meningen med loven,” siger Holger K. Nielsen og uddyber:

”Regeringen vil sørge for, at alle pendlere i en række af yderkommunerne får glæde af særfradraget frem til 2018. På den måde kan kommuner som Lolland, Brønderslev og Svendborg give deres borgere et klart incitament til at være fleksible i deres arbejdsliv.”

For Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S), er lovændringen et skulderklap til borgere, der gerne vil leve livet på landet og arbejde i byen. ”Det er en god dag for landdistrikterne, at regeringen nu retter denne fejl i lovgivningen. Regeringen har stort fokus på, at det skal være muligt at bosætte sig i alle dele af landet. Derfor skal der også være en økonomisk gulerod for de danskere, der er fleksible og finder arbejde uden for hjemmekommunens grænse,” siger Carsten Hansen.

Om det forhøjede transportfradrag

VK-regeringen og DF indførte i 2004 det forhøjede transportfradrag og forlængede det efterfølgende med kommunalreformen i 2007 og forårspakken i 2009.

Ordningen betyder, at beboere i udkantskommuner får et fradrag på 2,13 kr. pr. km, ligegyldigt hvilken afstand de kører til og fra arbejde. For borgere i andre kommuner, falder fradraget til det halve, når den samlede distance når over 120 km pr. dag.

Du kan læse mere om ordningen her.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.