Udkantsdanmark flytter til de københavnske forstadskommuner

Begrebet udkantsdanmark er ved at ændre karakter. Hvor det hidtil er blevet brugt som en noget nedsættende betegnelse for de særligt udfordrede yderkommer, er det nu nærmere blevet en betegnelse for alle kommuner, der oplever udfordringer med lavere uddannelsesniveau, lavere beskæftigelsesgrad, mange førtidspensionister osv.

Og på den måde er de københavnske forstadskommuner lige så meget udkant, som yderkommuerne i Nordjylland, Vestjylland og Lolland. Man hører nu også borgmestre fra forstadskommunerne kalde sig for udkant:

– Vi er massivt udfordret på en række områder, så man kan sådan set godt kalde Vestegnen en del af den danske udkant, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S) i en artikel i Politiken. 

Formand for kommunernes forening, KL, Erik Nielsen (S) genkender også lighedstrækkene fra sin borgmesterpost i Rødovre Kommune.

Det samme gør kommunalforsker Kurt Houlberg fra Kora – Det Nationale Institut for Kommuners  og Regioners Analyse og Forskning. Han påpeger dog, at forstadskommunerne ikke oplever den fraflytning, som gælder for udkantskommuner langt fra de store byer.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Udkantsdanmark flytter til de københavnske forstadskommuner

  1. Peter Stenstrup Holm skriver:

    Sikke en gang københavnervrøvl.
    Selv om alle unge helst vil bo på Frederiksberg eller Nørrebro, så har indbyggerne i de københavnske forstadskommuner alle fordelene af at bo i Danmarks største vækstcenter. Der er mange arbejdspladser, billig kollektiv transport og et righoldigt kultur- og fritidstilbud inden for ½ times kørsel.
    At man har mange dårligt uddannede og lavtlønnede er et reelt socilat problem, men det gør ikke forstadskommunerne til Udsigtsdanmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *