Turisme kan redde landsbyer

[landtv.dk] Udviklingen i landbruget og landdistrikterne betyder, at mange landsbyer er nødt til at se sig om efter en ny identitet. Og for nogle landsbyer vil turisme være en gangbar vej, hvis blot iværksætterne forstår at udnytte for eksempel tidligere landbrugsejendomme i den rette sammenhæng med den eksisterende turisme.

Faktisk kan nye oplevelser i baglandet til ferieområderne være med til at trække turisterne tilbage til sommerhusene efter flere års tilbagegang.

Kræver udvikling af nye oplevelsestilbud  
– Turister i især kystområderne uden for hovedstaden synes, at der er for lidt at komme efter. Der er en stor udfordring i at være med til at få nye aktiviteter og attraktioner på banen. Jeg mener godt, at landsbyer kan være med til det, men det er nødt til at være i et samarbejde for at få en helhed i det, siger Anne-Mette Hjalager, leder af Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet.

Et godt eksempel er landsbyen Stauning ved Ringkøbing Fjord. Her er tidligere landbrugsejendomme omdannet til luksus-ferielejligheder og et eksklusivt whisky-destilleri.

To nye attraktioner som er udviklet med opbakning fra lokalsamfundet og spiller sammen med både en ny jazz-festival og de eksisterende turist-tilbud i og omkring landsbyen.

Landtv laver programmer om turismelandsbyer
LandTV besøger i det nye program ”Den attraktive landsby” tre af de landsbyer, som satser på turisme. Ud over Stauning er det Lundø ved Skive Fjord og Fjellerup på Djurslands nordkyst.

Programmet er det andet af tre programmer i en ny LandTV-serie om moderne landsbyer.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.