Til møde med erhvervs- og vækstministeren

[LDF] Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgard og sekretariatschef, Kirsten Bruun, var mandag den 10. juni 2013 til møde med erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

Der blev diskuteret flere emner af betydning for udvikling i landdistrikterne. På mødet blev nedenstående emner diskuteret:

1. Manglende hurtig internet i landdistrikter og yderområder og regeringens nye målsætning på bredbåndsområdet, fiberbredbånd versus mobil bredbånd, problemer med dårlige mobilsignaler, midler til udbygning af internet i yderområder fx Bornholm samt kortlægning af bredbåndsdækning generelt.

2. Produktivitetskommissionen og dens anbefalinger herunder konsekvenser for bl.a. detailhandlen ved liberalisering af planloven og konsekvenser ved en eventuel liberalisering af apoteksdriften.

3. Problematikken med manglende bank- og realkreditfinansiering af erhvervsvirksomheder og boliger i landdistrikter og yderområder. Konsekvenserne af manglende finansieringsmuligheder er store. Der blev også diskuteret Natur- & Landbrugskommissionen og dens anbefalinger til en ny YJ-låneordning til unge landmænd og konsekvenserne for selvejet og landmands-ejerskabet ved regeringens ønske om afskaffelse af Landbrugsloven.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.