Task force skal hjælpe kommuner med at købe lokale fødevarer

[Fødevareministeriet] På Bornholm skorter det hverken på lokale delikatesser eller lysten til spise dem. Alligevel kunne den lokale afsætning af bornholmske fødevarer være bedre – også i den lokale kommune, hvor kun en brøkdel af fødevarerne er lokale. I alt køber det offentlige fødevarer for 4,2 mia. kr. om året.

Derfor nedsætter regeringen en task force, som skal hjælpe kommuner og andre offentlige institutioner med at købe lokale fødevarer. Samtidig oprettes en pulje for grønne ildsjæle, som vil fremme udviklingen og afsætningen af lokale fødevarer. 

Regeringens vækstteam for fødevarer har peget på, at det for de små lokale virksomheder er vanskeligt at levere til det offentlige på grund af de store indkøbsaftaler og komplicerede udbudsregler. Der afsættes 17 mio. kr. til en task force for grønne indkøb i offentlige køkkener i 2013-2016.

Pulje til lokal afsætning 
Samtidig skal en ny pulje støtte lokale ildsjæle med gode idéer, som kan knytte befolkningen i byerne tættere sammen med det lokale landbrug og dermed fremme lokal afsætning af fødevarer.

Eksempler på projekter kunne være fødevarefællesskaber, torvemarkeder eller direkte aftageraftaler mellem landmand og kunden. Der afsættes 17 mio. kr. i 2013-16 til Grøn pulje for lokal afsætning af fødevarer.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.