Tag ved lære af Ærø

[MBBL] I en tid hvor mange flytter fra land til by har Ærø formået at bremse udviklingen og ligefrem opnå en nettotilflytning. Det fremgår i en ny redegørelse fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Blandt årsagerne til det positive resultat er en særlig bosætningspolitik.

Ærøboerne har gjort meget for at fortælle omverdenen, at øen er langt mere end en feriedestination i det sydfynske øhav. Øen er også et attraktivt sted at bo og arbejde.

Og budskabet er tilsyneladende nået ud til danskerne. For selvom der samlet set er sket et fald i antallet af ærøboere, så har øen haft held til at tiltrække borgere fra andre kommuner. Samlet set er der i årene fra 2007 til 2011 sket en positiv nettotilflytning på 81 ærøboere.

Særlig bosætningspolitik
I Ærø Kommunene har gjort en særlig indsats for at øge tilflytningen til øen. Der er udarbejdet en særlig bosætningspolitik, hvor kommunen har sat såvel kortsigtede som langsigtede mål for, hvordan øget bosætning sikres.

Et af initiativerne er ansættelsen af en bosætningskonsulent, der blandt andet står for markedsføringen af Ærø som bosætningsområde samt for den helt konkrete integration af nye borgere.

Et andet initiativ er etableringen af et “bosætningshus”. Kommunen stiller et bosætningshus til rådighed for tilflyttere, der gerne vil prøve ølivet af, inden de beslutter sig endeligt for, om de vil bo permanent på Ærø.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.