Størst ledighed blandt unge i provinsen

[MetroXpress] Den finansielle krise har kostet jobbet for langt flere unge i provinsen end i København. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsesn Erhvervsråd (AE), der har undersøgt arbejdsløsheden blandt unge under 30 år.

De steder i landet, hvor krisen er gået hårdest ud over beskæftigelsen blandt de unge er Bornholm, Vest- og Sydsjælland samt Nordjylland, hvor omkring 30 procent, der var i beskæftigelse før krisen, har mistet arbejdet i løbet af krisens to første år.

Uddannelse gør en forskel
I København har krisen gjort et knapt så voldsom indtog. I Københavns Kommune har ca. 17 procent af de unge mistet jobbet, hvor landsgennemsnittet er 23 procent. I Frederiksberg Kommune er der kun tale om ca. 12 procent.

Analysen peger på, at de store forskelle kan forklares med forskellige uddannelsesniveauer. Krisen går mindre hårdt ud over kommuner med mange unge med en videregående udddannelse, end kommuner med mange ufaglærte unge.

– Der er en tendens til at tro, at arbejdsløshed rammer alt og alle – også folk med uddannelser. Men analysen viser tydeligt, at det ikke er ligegyldigt, om man får en uddannelse, og det er et vigtigt signal at sende til de unge, udtaler direktør for AE Lars Andersen til MetroXpress.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.