Stærkt år for dansk landbrug viser rapport fra Fødevareøkonomisk Institut

[Fødevareministeriet] Priserne er høje, og det samme er overskuddet i det danske landbrug, og det glæder fødevareminister Mette Gjerskov, der med tilfredshed har læst ”Landbrugets økonomi 2012” fra Fødevareøkonomisk Institut.

”Landmændene får gode priser for deres varer og kommer ud af 2012 med et rigtig flot resultat i en svær tid, så det er selvfølgelig glædeligt, og heldigvis ser det ud som om, tendensen fortsætter næste år,” siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Indtjening på 7,3 mia. kr. i 2012
Rapporten fra Fødevareøkonomisk Institut skønner, at det danske landbrug lander på en indtjening på 7,3 mia. i 2012 og 9,4 mia. 2013. Det er især plantebrug, svinebranchen og minkbranchen, der trækker det tunge læs, mens markedet for mælk er præget af prisfald i 2012.

”Jeg glæder mig over, at landbruget ser ud til at stå stærkt på markedet. Landbruget er vigtig for den danske eksport og for udkantsområderne, så denne her flotte prognose er med til at give hele landet et løft på et tidspunkt, hvor det er tiltrængt. Landbrugets økonomi bliver stærkere nu, hvor der måske mere end nogensinde er behov for at polstre økonomien og investere i fremtiden,” siger Mette Gjerskov.

Læs rapporten fra Fødevareøkonomisk Institut: Landbrugets økonomi 2012

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.