Stor interesse for flexbolig-ordning

[Tidende] I Lolland og Guldborgsund kommuner er der stor interesse for flexbolig-ordningen, der blev introduceret i maj. I begge kommuner meldes om fortsat interesse for ordningen, som betyder, at man kan få lov til at bruge helårshuse som fritidsbolig. Ordningen er tænkt som en hjælp til at få sparket liv i et ellers uhyre trængt boligmarked især i landområderne. Ved udgangen af august havde de to kommuner tilsammen haft cirka 40 sager om flexbolig-anvendelse. Det tal er nu vokset til op mod 100.

Flexbolig-køberne har især fået øje på Lolland, hvor kommunen har haft omkring 70 sager indtil nu. Ifølge teamleder i Byggeri og Ejendomme Rie Christiansen, Lolland kommune kan der konstateres en jævn, vedholdende interesse for ordningen. Det er vi naturligvis godt tilfredse med. Det er ikke udvalgte områder, som har vist sig særligt attraktive for flexbolig-ordningen. Sagerne er geografisk fordelt over hele kommunen.  Vi har fra starten lagt os fast på en meget lidt restriktiv holdning til flex-bolig-ordningen, slutter Rie Christiansen.
Kommunen har givet 31 såkaldte “samtykker”. Det vil sige, at 31 personer formelt har fået ja til flexbolig-ordningen, som er en personlig tilladelse – ikke en tilladelse, som følger ejendommen. De resterende er såkaldte forespørgsler eller “forhåndsgodkendelser”. Potentielle købere af en ejendom henvender sig til kommunen for at høre, om det er muligt at få en flexbolig-godkendelse. Det er det i langt de fleste tilfælde. Lolland har kun haft et enkelt afslag, hvor man ville kollidere med bestemmelser i en verserende lokalplansag.

I Guldborgsund Kommune har man politisk besluttet at holde visse områder uden for flexbolig-tilbuddet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.