Serbisk kommune på inspirationstur

Landdistrikternes Fællesråd, Vejen og Billund Kommune og landsbyen Hovborg havde besøg af en delegation fra den serbiske kommune Odzaci fra den 14. – 18. september.

Formålet med besøget var at lære noget om dansk landdistriktsudvikling, danske kommuner og den danske højskolemodel. Odzaci er en landkommune i den nordvestlige del af Serbien.

Gruppen var på besøg i Vejen Kommune på valgdagen torsdag den 15.september og i Billund Kommune fredag den 16. september. Lørdag var der fællesmøde i Hovborg, hvor der blev lavet aftaler om det fremadrettede samarbejde.

Turisme var samtidig et af emnerne på turen. Den serbiske kommune og nabokommunen er et fantastisk naturområde, og har gode muligheder for jagt, fiskeri og naturoplevelser. Kommunen grænser ned til Donau.

Tovholder på projektet er Noa Jankovic, som bor i Hovborg. Ham stammer fra Serbien, og han og hans mor har gode kontakter til både ministerier og kommuner i Serbien.

Lørdag eftermiddag var gruppen på besøg hos Jørgen Bruuns bondegårdsferie i Holsted.

Søndag tog de tilbage igen. De var et smut omkring den serbiske ambassade i København, hvor de mødtes med konsulen. Noa Jankovic fra Hovborg var med.

Delegationen fra Odzaci Kommune bestod af:

– Borgmester Predrag Cvetanovic
– Viceborgmester Dr. Djordje Bogdanovic
– Kommunaldirektør Jelena Detkovic
– Administrativmedarbejder Marija Detkovic

Simon Simonsen havde tilrettelagt programmet for deltagerne i Vejen Kommune, og i Billund Kommune stod erhvervschef Gert Helenius for programmet. Fra Landdistrikternes Fællesråd var Kirsten Bruun med gruppen rundt, og formanden Steffen Damsgaard deltog i mødet lørdag den 17. september.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *