Se indslag i TV Syd fra De Frivilliges Dag

De Frivilliges Dag i Vorbasse den 9. marts 2013. Foto: Bent Nikolajsen.

[TV Syd] Landdistrikternes Fællesråd og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters rejsehold holdte i lørdags den første af to temadage om frivilligt arbejde i landsbyer og lokalsamfund.

Det blev et rigtig godt arrangement, hvor deltagerne diskuterede forhold for frivillighed og gav gode imput til, hvordan man fortsat holder liv i de mange frivillige i landsbyerne i fremtiden. 

Se TV Syds korte indslag fra arrangementet.   

De frivillige driver værket

Foto: Bent Nikolajsen

Det er ildsjælene og de frivillige, der skaber fremdrift. Det er dem, der sætter projekter i gang og sørger for, at der sker en lokal udvikling, men der bliver lagt større og større opgaver på de frivilliges skuldre.

Derfor er det vigtigt at turde diskutere, hvor grænsen for frivillighed går. Overlader kommunerne bare mere og mere til frivillige i lokalråd og andre foreninger i landdistrikterne, og kan vi fortsat løfte opgaverne?

De spørgsmål blev lørdag diskuteret på en stor temadag om fremtidens frivillige i Vorbasse.

Foto: Bent Nikolajsen

Her fortalte tre ildsjæle om projekter fra deres landsby. Tønder Landdistriktsudvalg fortalte bl.a. om en helt ny model for landsbypedeller, som de netop er ved at søsætte i Tønder Kommune.

I Vorbasse har de gennem to år arbejdet med et projekt, de kalder fremtidens frivillige. Som en del af projektet har de lavet en debatskabende udstilling med temaet: fremtidens frivillige i de mindre samfund. Udstillingen blev vist og brugt som afsæt til at diskutere grænser for frivillighed.

* Landdistrikternes Fællesråd laver en større opsamling fra dagen, det har dog ikke været muligt i denne uge pga. travlhed med årsmødet den 15. marts 2013.  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.