Se anbefalinger fra De Frivilliges Dag i Vorbasse

Foto: Bent Nicolajsen

[LDF] Hvis det frivillige arbejde skal bære frugt, handler det om at have de rigtige personer til de rigtige opgaver på det rigtige tidspunkt. Og hvis man skal have de  frivillige til at blomstre, skal de have ros og anerkendelse for deres indsats, og de skal opleve, at projekter lykkes og gør en forskel.

Det var nogle af konklusionerne, da Landdistrikternes Fællesråd og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters rejsehold holdt det første af to arrangementer om frivillighed. Arrangementet blev holdt i Vorbasse

Foto: Bent Nicolajsen

Fritidscenter lørdag den 9. marts 2013, og via fælles indsats blev vi meget klogere på, hvad der er drivkræften bag frivillighed, hvilke forudsætninger der skal til for, at det frivillige arbejde lykkes og ikke mindst, hvad der får frivillige til at brænde – og til at brænde ud. 

Først på dagen lavede vi en øvelse, hvor vi ved hjælp af billeder satte ord på, hvad de frivillige betyder for vores landsbyer. Efter tre spændende præsentationer af, hvordan der er blevet skabt store projekter og nye tiltag i landsbyer og lokalområder, arbejdede vi med frivillighed i arbejdsgrupper.

Foto: Bent Nicolajsen

Her blev der bl.a. arbejdet med spørgsmålene:

Hvornår giver de energi at være frivillig?
Hvornår tager det energi at være frivillig? 
Hvordan kan vi udnytte de frivillige ressourcer bedre?
   
Vi har samlet svarene i et dokument, som du kan læse som en række anbefalinger fra deltagerne.

Se anbefalingerne her: Anbefalinger fra de frivilliges dag

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.