Så er folkemødet i gang

“Brug folkemødet og gør det til jeres folkemøde”. Sådan lød ordene fra Bornholms borgmester Winnie Grosbøll, da folkemødet på Bornholm blev åbnet torsdag den 14. juni. Åbningen foregik efter alle kunstens regler. Bertel Haarder (V), Folketingets formand Mogens Lykketoft (S), KL’s formand Erik Nielsen (S) og fungerende formand for Danske Regioner Carl Holst (V) var der. Ca. 1500 bornholmere og tilrejsende var der. Outlandish og en hær af politikere, interesseorganisationer, journalister, tv-folk og politiske kommentatorer var der, da det fire dages folkemøde blev skudt i gang.

Antallet af arrangementer er blevet fordoblet og besøgstallet tredoblet i forhold til sidste år. Ca. 730 debatter venter deltagerne på dette års folkemøde på Bornholm.

Og folkemødet skal blive på Bornholm! Det slog borgmester Winnie Grosbøll fast i åbningstalen, og budskabet blev gentaget af folkemødets ophavsmand Bertel Haarder.

– Jeg så alle teltene som sådan en skyline, når man sejler ind i en stor by, så tænkte jeg, hvad er det dog, som jeg har været med til at sætte i gang. Bevar mig vel! Men det er jo præcis sådan det skal være. Det er en blanding af sommerhøjskole, politisk dyrskue, og Roskilde Festival, sagde Bertel Haarder fra scenen, hvilket vakte begejstring hos de mange fremmødte.

De næste fire dage vil landets beslutningstagere mødes i øjenhøjde med diskussionslystne tilrejsende og borgere på Bornholm. Her står politikerne til ubegrænset rådighed, og her vil man mødes over en kop kaffe eller en kold øl og diskutere Bornholms og samfundets udfordringer. Her får debatterne frit spil.

– For os er folkemødet et bud på at give demokratiet ny næring på tværs af generationer, politisk observans, religion og andre skel. Folkemødet skal danne baggrund for, at mennesker mødes og har samtaler omkring det, som skaber vores samfund, lød det fra Winnie Grossbøll, der med solskin, havet og vejrende flag i baggrunden ikke kunne have valgt en bedre kulisse.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.