Formand: Kommunen bør selv kunne bestemme i planlovssag

– I den her situation, burde planloven give kommunerne lov til at fjerne bygningerne et sted og give lov til at der bliver bygget et andet sted. Der er i øvrigt mange andre kommuner, der har samme ønsker, så det er noget vi har hørt fra en lang række kommuner, udtalte Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i et interview med TV Midt-Vest tidligere på ugen.

Steffen Damsgaards kommentar var rettet mod en sag i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor reglerne i planloven gør, at en borger ikke kan opføre et nyt hus på en mark i Videbæk. Kommunen har ellers givet borgeren tilladelse til at opføre et huset, så længe han river et andet gammelt hus ned.

Sagen blev omgjort af Miljø- og Naturklagenævnet
Det bliver dog ikke til noget, fordi Miljø- og Naturklagenævnet har omgjort tilladelsen til et afslag, da byggeriet er i strid med planloven. Loven forhindrer nemlig at bygge nyt i det åbne land.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard mener, at kommunen selv burde kunne afgøre, om huset skal bygges, fordi kommunen kender lokalområdet bedst. Ringkøbing-Skjerns Miljø- og Teknikudvalg er langt fra tilfredse med afgørelsen, og de vil nu have ændret planloven.

Vil have ændret planloven
– Du sætter udviklingen i stå, hvis du hele tiden påstår, at du kun må bo der, hvor du altid har boet. Verden ændrer sig jo. For bare 70-80 år siden havde vi en helt anden struktur i det åbne land, siger Ole Kamp (V), formand for Miljø- og Teknikudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har klaget til Miljø- og Naturklagenævnet over kommunens afgørelse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Formand: Kommunen bør selv kunne bestemme i planlovssag

  1. Torben Skov skriver:

    Jeg spørger igen mig selv om alle de velmenende medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening egentlig er klar over hvor mange kæppe man stikker i hjulene på mulighederne for at beholde befolkningen i udkantsområderne eller for at udvikle turismen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *