Opfordrer til at flytte statslige arbejdspladser til provinsen

[Køge – Lørdagsavisen.dk] Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen ærgrer sig over, at landdistriktsminister Carsten Hansen har tilkendegivet, at han ikke vil stå i spidsen for at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

– Det er dybt skuffende, at den nye minister kommer med så klar en udmelding. Jeg havde håbet, at vi ville få et større fokus på provinsens potentialer, når nu vi har fået en minister for landdistrikter, forklarer Knud Erik Hansen og fortsætter:

– Ministeren hævder, at der skal være sammenhæng mellem hvor man bor og hvor man arbejder. Men det holder ikke! Det viser de mange som hver dag pendler fra deres bopæl i provinsen til København eller andre store byer. Afstanden er jo den samme, uanset om man rejser fra land til by eller fra by til land. Blot er rejsetiden ofte langt mindre, fordi man slipper for at holde i kø på de store indfaldsveje.

Borgmester Knud Erik Hansen ser store perspektiver i at flytte statslige arbejdspladser til provinsen.

– Ved at flytte flere statslige arbejdspladser til provinsen, kan der skabes mere liv og dynamik på landet. En sund grobund for ny vækst og udvikling. Der er allerede gode erfaringer og der er ingen grund til at frygte hverken tab af produktivitet eller medarbejderflugt – og da slet ikke i en tid med krise og stigende arbejdsløshed.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Opfordrer til at flytte statslige arbejdspladser til provinsen

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 9.december 2011 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *