Odsherred vil forskønne fem landsbyer

[Realdania] 5 byer og byområder i Odsherred i Nordvestsjælland vil i maj 2013 forskønnes gennem beplantning, skulpturer, borde og bænke, en gang maling eller noget helt andet for at forskønne, forny og styrke sammenholdet.

De 5 byer udgøres af energilandsbyerne Egebjerg og Stenstrup, Høve og Herrestrup samt Korvethusene på havnen i Nykøbing. De 5 deltagere er alle blevet udvalgt til at deltage i den uformelle ’landsbydyst’ – Landsby makeover. Landsbyerne er blevet tildelt kr. 25.000 til opgaven, med mulighed for at vinde yderligere kr. 50.000 samt 20 timers håndværkerhjælp.

Byernes tiltag
Ejerforeningen i Korvethusene, Nykøbing, vil plante træer og opsætte borde, bænke, parasoller og skulpturer på ’Korvettorvet’ og byde til fest i ’Nostalgihuset’, som er den ældste etagebygning på havnen. Egebjerg vil forskønne indfaldsvejene og byens gadekær, plante blomsterbede og lave en byrute.

I Herrestrup vil man retablere projekt ’Agerlandets naturområde’ ved Ringtoften, som i dag er groet helt til. Her skal blandt andet være bålplads, buske og træer skal ryddes, en gammel mandskabsvogn skal indsættes til undervisning af SFO-børn – Senere er planen at opsætte solceller, sheltere og oplysningstavler.

I Høve vil man gerne genskabe udsigten fra Høve Stræde ud over Sejerø Bugten ved at rydde begge sider af vejen for træer og buske i samarbejde med Høve Friskole, kommunen og de private lodsejere.

Læs mere om Landsby makeover: http://stedermedsjael.files.wordpress.com/2013/02/landsbymakeover.pdf

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.