Nyt sundhedshus på vej til Langeland

[Region Syddanmark] Regionsrådet i Region Syddanmark har netop godkendt byggeprogrammet for et nyt sundhedshus på Langeland. Det er planen, at sundhedshuset i den tidligere Rudkøbing Skole skal stå færdigt i 2013.

Langelænderne kan godt begynde at glæde sig til, at deres nye sundhedshus i Rudkøbing åbner dørene næste år. Målet med det nye hus er at give borgerne en lettere og mere overskuelig adgang til deres sundhedstilbud. Her samles nemlig både regionale og kommunale sundhedstilbud i et samarbejde, der også inkluderer et jobcenter og frivillige foreninger.

Baggrunden for det nye sundhedshus er, at der vil blive længere til nærmeste akutmodtagelse med indførelsen af den nye sygehusstruktur i Region Syddanmark, idet akutmodtagelsen i Svendborg bliver nedlagt.

– Det er vores håb og forventning, at det nye sundhedshus på Langeland vil give såvel personale som patienter i huset oplevelsen af tryghed og nærhed. Huset bliver et spændende fagligt sundhedsinnovationshus, som langelænderne kan være stolte af, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for regionsrådets Akut- og Ø-udvalg.

I det nye sundhedshus vil der være fokus på afprøvning og anvendelse af telemedicinsk udstyr og kommunikation som f.eks. videokonferencer, der kan skåne borgerne for transport til sygehuset.

– Det nye sundhedshus vil give borgerne på Langeland et sammenhængende sundhedstilbud, hvor der bliver tænkt på tværs af sektorer. Vores håb er at skabe så attraktivt et hus, at det vil kunne tiltrække nye, unge praktiserende læger, siger formanden for regionens Sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren (V).

Det nye sundhedshus på Langeland vil med sine 2.955 m2 samle både de kommunale og regionale sundhedstilbud under samme tag. Det nye sundhedshus vil bestå af de originale bygninger på skolen inklusiv to gymnastiksale og en ny tilbygning, der skal huse reception og ventesal. Etableringen af sundhedshuset vil koste 23 mio. kr.

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nyt sundhedshus på vej til Langeland

  1. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 1. juni 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *