Nyt redskab til kommunerne skal bremse boligspekulanter

[TV2 nyhederne] Det skal være lettere for kommunerne at standse boligspekulanter, der udlejer uhumske og sundhedsfarlige huse til fattige familier. Det bebuder minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S) overfor TV2 Nyhederne.

Ministeren vil gøre det muligt for kommunerne at trække skruppelløse boligudlejere i huslejenævnet. I dag er de ressourcesvage familier selv ansvarlige for at klage, men det er der alt for få, der gør.

“Vi har set alt for mange af de her ulykkelige sager med sociale nomadesager, hvor familier uden ressourcer bliver placeret i boliger, der ikke er menneskeværdige. Det er helt afgørende, at vi tager fat på det problem, og derfor vil jeg gerne give kommunerne det redskab, at de nu kan indklage de her udlejere for huslejenævnet”, udtaler Carsten Hansen (S) til TV2 Nyhederne.

Det er ministerens plan at fremsætte lovforslaget til Folketinget i efteråret. Hvis der er opbakning til forslaget, får kommunerne mulighed for at gøre brug af det nye redskab i januar 2013.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Nyt redskab til kommunerne skal bremse boligspekulanter

  1. Knud W. Petersen skriver:

    Et godt initiativ!
    Men vær opmærksom på at huslejenævn stort set kun findes i de store byer, så det er nok en ide at opfordre udkantkommunerne til at oprette et huslejenævn.

    mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *