Nyt ministerium kan sikre arbejdspladser

[P4 Bornholm] Bornholm og de øvrige yderområder i Danmark får gode muligheder for at være med til at præge det arbejde, som den nye landdistriktsminister Carsten Hansen fra Socialdemokraterne kommer til at stå i spidsen for.

Et nyt ministerium
Der er nemlig tale om et helt nyt ministerium, og ikke engang ministeren har et helt klart billede af, hvad han reelt skal ha’ fingrene i.

– Jeg tror, at der ligger masser af muligheder for at få sat fokus på landdistrikternes problemer og få dem løst, hvis der er unødigt bureaukrati, få set på hvordan vi kan understøtte vækstpakken og lignende, siger Carsten Hansen.

Et puslespil
Det nye ministerium henter opgaver i tre-fire af de hidtidige ministerier, så der er stadig et puslespil, der skal lægges.

Men det puslespil vil formanden for Bornholmske Borgerforeningers Samvirke, Jørgen Hammer, meget gerne hjælpe ministeren med at lægge

Vil sikre arbejdspladser
– Jeg håber, vi får en politik for de danske yderområder, så vi kan sikre arbejdspladser og fokus i den nødvendige omstilling. Og jeg ser gerne, at vi henter inspiration i Sverige, hvor man motiverer firmaer til at etablere afdelinger i yderområderne, og som via onlineforbindelser støtter moderfirmaerne, siger Jørgen Hammer.

Tager tid at løbe igang
Han forventer dog ikke mirakler fra dag et, for han regner med, at det kommer til at tage tid for et nyt ministerium, inden de første resultater for alvor er der.

– Men jeg er meget glad for, at yderområderne endelig har fået en minister. Det har vi ønsket os længe, siger Jørgen Hammer.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *